Ga naar hoofdinhoud

Laten we ons eens voorstellen.

Wij zijn Frank en Natasja samen hebben wij een dochter Stefanie, zij is ons enig kind en is niet zoals andere kinderen.  We zochten dan ook naar het best passende hondenras voor onze familie. Een kennis stelde ons de Duitse dog voor die toch wel gekend staat voor grote lieve schoothond van een slordige 75 kilo. Na vele uurtjes surfen op het internet om zoveel mogelijk informatie te bekomen over Duitse doggen werd onze interesse naar dit ras steeds groter.

Heel onverwacht kwamen we op een advertentie uit geplaatst door een man die uit medelijden een advertentie had geplaatst dat er in Friesland een nestje doggen te koop zat. Nadat we contact opgenomen hadden met de eigenaar van dit nest en drie uur en tien minuten verder wisten we niet wat we zagen. Een grote boerderij waar een staldeur werd open gedaan en er tien Duitse doggen kwamen afgestormd. Met verbazing geslagen zag ik papa dog die vastgeketend hing aan een binnen hok met een ketting van hooguit 35 cm en 9 uitgemergelde zonen. Mama zat in een andere stal aangezien deze terug loops was. Na minstens tien minuten bekomen van wat ik daar zag heb ik op dat moment meer uit medelijden de pup die het meest sociaal was gekozen en mee naar huis gebracht. Niemand had verwacht dat het bijna ten dode opgegeven pupje is uitgegroeid tot een geweldige prachtige reu.  We hebben hem gedoopt met de naam Woeda deze naam is hem echt op het lijf geschreven.

Dit was voor ons de start van het doggen virus dat we toch wel hebben gekregen.

Vijf maanden later hebben we een fokker leren kennen in Nederland waar we ons eerste teefje hebben gekocht Fay Dutch Royal Star roepnaam Fientje. Fientje is een geel gestroomde teef. Daar is het verhaal het tegenovergestelde van onze reu deze mensen weten echter wel met wat ze bezig zijn en ik zou zo zeggen doe zo verder.

Enkele maanden later heeft Emmy ons gezinnetje vergroot, een mooi zwart teefje dat we hebben gekocht op de leeftijd van 7 maanden haar roepnaam is Emmy. Om het helemaal af te maken besloten we om nog een derde teefje aan te kopen.

In oktober  2011 is ons derde teefje geboren onder de naam Grace Ginger en is alsook afkomstig van Dutch Royal Star. Grace is een mantel pup haar roepnaam is Ginger.

Dit is in grote lijnen de start van onze kennel wat eigenlijk uitgelopen is tot een geweldige hobby waaronder het meedoen aan honden shows doorheen heel België, Nederland,Duitsland enz. Graag hadden we ook nog enkele mensen bedankt voor hun hulp en goede adviezen.  René en Tessa van Dutch Royal Star die ons een perfecte start hebben gegeven.

Wij wensen jullie veel kijk en lees plezier op onze site.  Groetjes Frank, Natasja, Stefanie & likjes en pootjes van onze doggen.

Back To Top